16 december, 2013

Een fruitige kerst #3 - Stoofpotje incl. DIY

Receptuur Sarah aan de kook | Fotografie Rolinda Windhorst | Productie & styling Iris van der Meer | Assistent styling Cas Beentjes | Pan + doek Privé bezit | Bestek v.a. € 0,20 Kringloop | Bestekhoesje + Kanten bakje DIY | Bord € 56,50 Pols Potten

Stoofpotjes horen bij deze tijd van het jaar. En wat is deze lekker! Ik kan niet wachten om 'm zelf te gaan maken. Het recept van deze stoofpot met gedroogde perziken vind je op Sarahaandekook. Super leuk was het dan ook om bij dit gerecht de DIY items te maken! Hoe je ze maakt vind je hieronder. 

BESTEKHOESJE + STEMPEL
Benodigdheden:
- fijn papier
- naaigaren
- naaimachine
- schaar of mes + snij mat
- mooi lintje
Voor de stempel:
- gum
- printer
- patroon
- bakpapier
- fineliner
- gutsen
 
Werkwijze:
Knip of snij het papier zo breed als je wil. Mocht je meer dan 2 bestekjes erin willen doen dan moet het natuurlijk iets breder worden. Vouw het papier ongeveer voor 2/3 dubbel. Leg het papier daarna onder de naaimachine en stik het met de gewenste steek vast.
Voor de stempel:
Maak een mooi patroon op de computer of met de hand. Wanneer je het met de hand tekent kun je de tekening gelijk overtrekken met bakpapier. Zorg voor dikke lijnen! Je legt het bakpapier op je tekening en trekt het over met fineliner. Maak je iets op de computer dan kun je het uitprinten en op dezelfde manier overtrekken. Wacht niet te lang, de fineliner moet nog vochtig zijn. Druk de kant met de fineliner op de gum en wals je nagel over de andere kant van het papier, zodat de afdruk in spiegelbeeld op je gum staat. Snijd met de gutsen alles naast de afdruk zo goed mogelijk weg, zodat je alleen de afdruk overhoudt. Druk met je stempelkussen op de afdruk van je gum en maak een proefafdruk op gewoon papier. Ziet deze er mooi uit? Dan is de stempel klaar voor gebruik. Zie je nog afdrukken die niet bij je stempel horen, zorg er dan voor dat je deze ook wegsnijd. Een still van het werkproces vind je hier.

KANTEN BAKJE
Benodigdheden:
- ballonnen
- kanten stof
- behanglijm
- schaar
- verwarming of föhn  (voor een snelle droogtijd)

Werkwijze:
Blaas je ballon op tot de grootte van het bakje dat je wil maken. Knip stroken uit de kanten stof. Doop deze voorzichtig in de behanglijm (hoe je deze aanmaakt staat op de verpakking) zorg dat de kanten stof niet te nat wordt. vorm deze daarna om de ballon. Herhaal dit totdat de hele ballon vol zit met stof. Meerdere lagen kant maakt het bakje steviger. Wacht een nachtje met drogen en prik daarna de ballon lek. Nu kun je de hele bol voorzichtig door midden knippen zodat je 2 bakjes hebt. 


WEETJE: Sarahaandekook staat inmiddels in de top 50 van beste foodblogs van het jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...