28 augustus, 2013

DIY: Was postzak, sorteer wandPostzakken € 3,- per zak IJhallen | witte haakjes v.a. € 1,79 (kleine) Praxis | Stof & naaigaren v.d label had ik nog in huis

Die was! Elke keer weer alles sorteren uit alleen de witte en de gekleurde mand. Niet handig en het kost vooral veel tijd! Veel mensen wassen alleen witte en bonte was uit elkaar maar als je, je net gekochte jurkje toch nog even mooi wilt houden is het toch handig om de was enigszins op te delen. Hieronder mijn indeling.

- 30 ° gekleurd 
- 30 ° witte was 
- 30 ° of 40 ° Jeans en broeken 
- 60 ° handdoeken was 

In ons vorige huis had ik al 3 postzakken hangen om de was te sorteren, maar hier hebben we er een hele wand van gemaakt met labels! Het is namelijk wel handig als je vriendje ook weet welke was waar in hoort.

Benodigdheden Postzakken:
- 4 postzakken (binnenstebuiten) 
- Witte haakjes 
- Juiste pluggen voor je muur

Benodigdheden Labels: 
- Schetspapier, om een ontwerp op te kunnen maken
- Potloden
- Liniaal 
- Naaimachine
- Verschillende kleuren naaigaren (naar keuze)
- Stofschaar
- Lapjes stof (basis, wit, gekleurd naar keuze)
- Naald

  


Werkwijze : Was postzak, wand 
Maak eerst de labels. Zodra je weet hoe je de was postzakken wilt indelen kun je de labels ontwerpen met de iconen en de tekst. De keuze is geheel aan jezelf. Wil je inspiratie voor was iconen? Kijk in een label van je kleding of typ in de zoekmachine 'laundry icon' en je vindt vele voorbeelden. Kies je basisstof en knip daarvan 4 labels van 7x13cm. Teken hierop je ontwerp met potlood. Pak de garen en begin met stikken van de tekst. Wanneer je alleen dunne garen hebt wikkel je deze een aantal keer dubbel. Wij wikkelden de garen 4x dubbel. Zo vallen de iconen en de tekst beter op. Om de gekleurde en witte was goed te kunnen onderscheiden hebben wij aan de onderkant een wit en een gekleurd lapje genaaid. Om te voorkomen dat de zijkanten afrafelen moet je nog even met de naaimachine je label afstikken met een zigzag steek. Je naait de lapjes vast aan de postzakken, daar waar je zelf wil.

Meet af waar je de postzakken wilt hebben hangen. Markeer de plek met potlood en zorg dat de twee punten zich op dezelfde hoogte en lijn bevinden. Boor een gat en bevestig de plug. Onze muur is een gipswandje, daardoor hebben wij ook pluggen voor een gipswand gebruikt. Als de plug erin zit kun je de witte haken erin draaien. Hier hang je de zak incl. label op! En voilà je eigen was postzak sorteer wand!

Wat erg fijn is? Als de zak vol zit (lees: niet propvol) is dat precies één wasje. De was doen kost ineens een stuk minder tijd!  

 De labels zijn gemaakt door stagiaire Selin!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...